Čas na přípravu:
| 3 plátky | Moravské uzené |
| 1-2 stroužky | Česnek |
| 150 g | Žampiony |
| 1 lžička | Cukr krystal |
| 100 g | Rýže basmati |
| 2 lžičky + na rýži | Olej |
| podle chuti | Kari |
| podle chuti | Pepř |
| podle chuti | Petrželka |
| 3 cm | Zázvor |
| 2 lžičky | Sojová omáčka |
| podle chuti | Sůl |
| 1 | Vejce |
Rýži řádně propláchneme, zalijeme studenou vodou (asi 1 cm nad hladinou rýže), ochutíme solí, pepřem, kari, petrželkou a olejem, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 10 min na mírném plameni. Poté vypneme a necháme v teple na plotně dojít cca 15 min.
Mezitím si v pánvi zahřejeme olej, vlijeme prošlehané vejce - omeletu opečeme z obou stran a hotovou nakrájíme na drobné proužky. Ná pánev dále vsypeme nasekané moravské uzené (nebo anglickou slaninu) a na jemno nakrájené očištěné žampiony a zprudka dozlatova opékáme cca 3-5 min. Ztlumíme plamen, přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, minutu mícháme. Vsypeme uvařenou rýži, zakapeme sojovkou, v níž je rozpuštěný cukr, vše zamícháme, nakonec přidáme vejce.
Převzato z Apetitu.