Čas na přípravu:
450 ml + | Mléko |
100 ml | Smetana ke šlehání |
50 g | Cukr krupice |
400 g | Hladká mouka |
2 lžíce | Kakao |
½ sáčku | Prášek do pečiva |
1 sáček | Prášek do perníku |
125 ml | Olej |
1 lžíce | Skořice |
100 g | Čokoláda |
rybízová | Marmeláda |
2 lžíce | Med |
1 ks | Vejce |
V míse smícháme všechny sypké suroviny (mouka, cukr, prášek do perníku a do pečiva, skořice a kakao). V jiné míse smícháme mléko, olej a vejce. Rozkvedláme metlou a přidáme k sypké směsi. Vymícháme dohladka. Přidáme med a případně ještě trochu mléka, pokud je těsto příliš tuhé.
Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C půl hodiny. Pečicí papír i s hotovým perníkem přeneseme na mřížku a necháme vychladnout.
Těsto překrojíme vpůl, polovinu namažeme rybízovou marmeládou a přiklopíme druhou polovinou.
Smetanu přivedeme téměř k varu, vsypeme nalámanou čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit. Přelijeme perník a uhladíme.