Čas na přípravu:
| 450 ml + | Mléko |
| 100 ml | Smetana ke šlehání |
| 50 g | Cukr krupice |
| 400 g | Hladká mouka |
| 2 lžíce | Kakao |
| ½ sáčku | Prášek do pečiva |
| 1 sáček | Prášek do perníku |
| 125 ml | Olej |
| 1 lžíce | Skořice |
| 100 g | Čokoláda |
| rybízová | Marmeláda |
| 2 lžíce | Med |
| 1 ks | Vejce |
V míse smícháme všechny sypké suroviny (mouka, cukr, prášek do perníku a do pečiva, skořice a kakao). V jiné míse smícháme mléko, olej a vejce. Rozkvedláme metlou a přidáme k sypké směsi. Vymícháme dohladka. Přidáme med a případně ještě trochu mléka, pokud je těsto příliš tuhé.
Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C půl hodiny. Pečicí papír i s hotovým perníkem přeneseme na mřížku a necháme vychladnout.
Těsto překrojíme vpůl, polovinu namažeme rybízovou marmeládou a přiklopíme druhou polovinou.
Smetanu přivedeme téměř k varu, vsypeme nalámanou čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit. Přelijeme perník a uhladíme.