Přihlásit

Perník podle Dity P.

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Ingredience

(1 plech)

450 ml + Mléko
100 ml Smetana ke šlehání
50 g Cukr krupice
400 g Hladká mouka
2 lžíce Kakao
½ sáčku Prášek do pečiva
1 sáček Prášek do perníku
125 ml Olej
1 lžíce Skořice
100 g Čokoláda
rybízová Marmeláda
2 lžíce Med
1 ks Vejce

Postup

V míse smícháme všechny sypké suroviny (mouka, cukr, prášek do perníku a do pečiva, skořice a kakao). V jiné míse smícháme mléko, olej a vejce. Rozkvedláme metlou a přidáme k sypké směsi. Vymícháme dohladka. Přidáme med a případně ještě trochu mléka, pokud je těsto příliš tuhé.
Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C půl hodiny. Pečicí papír i s hotovým perníkem přeneseme na mřížku a necháme vychladnout.
Těsto překrojíme vpůl, polovinu namažeme rybízovou marmeládou a přiklopíme druhou polovinou.
Smetanu přivedeme téměř k varu, vsypeme nalámanou čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit. Přelijeme perník a uhladíme.