Přihlásit

Krůtí roláda

Druh: Hlavní jídla – drůbež, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Krůtí roláda

Ingredience

(2 porce)

prsní řízek Krůtí maso
100 g Anglická slanina
Cibule
Česnek
Špenát
Olej
Pepř
Sůl

Postup

Nejprve si připravíme špenátovou nádivku. Na oleji osmahneme cibulku s česnekem, přidáme mražený španát a dusíme, dokud se špenát nerozdělí. Osolíme a opepříme podle chuti.
Krůtí maso příčně rozřízneme, v případě hodně vysokého kousku možno i dvakrát. V takovém případě z každé strany jednou. Nikdy ale úplně nedokrojíme. Vznikne nám tak po rozložení řezu tenký prostorově výrazný kus masa. To ještě naklepeme paličkou, ideálně ve folii. Maso tak drží dobře tvar.
Na pracovní desce si připravíme mřížku z potravinového provázku (viz obrázek). Na ni poklademe těsně vedle sebe plátky slaniny, na slaninu přeneseme krůtí maso a na něj navršíme špenát. Opatrně zarolujeme. Provázek pevně utáhneme. Položíme do skleněné pečící nádoby (není třeba vymazávat) a pečeme zhruba jedna a půl hodiny při teplotě 180°C. Ke konci pečení je možné teplotu snížit, pokud je již slanina hodně vypečená.

Poznámka

Inspirace tohoto receptu: elAx
Množství surovin je třeba upravit podle velikosti krůtího masa. Nicméně je to dosti variabilní :-).