Čas na přípravu:

| 2 | Červená cibule |
| 3 | Papriky |
| 220 g | Rajčata loupaná |
| 200 g | Tmavé fazole |
| 200 g | Čedar |
| 200 ml | Zakysaná smetana |
| 2 lžíce | Olivový olej |
| 1 | Chilli |
| 1 svazek | Koriandr |
| Pepř | |
| Sůl | |
| 8 | Tortilly |
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte. Opepřete a osolte.
Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra nakrájejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smíchejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli papričky a koriandrem. Fazole i s částí nálevu krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.
Vložte do předehřáté trouby a zapékejte 25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.
© Apetit
Místo chilli papričky lze použít i tmavé fazole v chilli nálevu.