Přihlásit

Zapečené mexické tortilly

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Zapečené mexické tortilly

Ingredience

(4 porce)

2 Červená cibule
3 Papriky
220 g Rajčata loupaná
200 g Tmavé fazole
200 g Čedar
200 ml Zakysaná smetana
2 lžíce Olivový olej
1 Chilli
1 svazek Koriandr
Pepř
Sůl
8 Tortilly

Postup

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte. Opepřete a osolte.
Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte ­si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra ­nakrá­jejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smí­chejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli pap­ričky a koriandrem. Fazole i s částí nálevu krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.
Vložte do předehřáté trouby a zapékejte ­25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.

Poznámka

© Apetit

Místo chilli papričky lze použít i tmavé fazole v chilli nálevu.