Čas na přípravu:
3 ks, s kostí | Kotlety |
½ | Cibule |
100 g | Blaťácké zlato |
Voda | |
Sladká paprika | |
Sůl |
Kotlety vykostíme, nenaklepáváme. Odřezky s kostmi zalijeme v kastrůlku menším množstvím vody a povaříme zhruba 20 min. Kotletami vyložíme dno pekáčku nebo zapékací misky těsně vedle sebe. Posolíme, povrch zakryjeme plátky sýra, rozprostřeme kolečka cibule a poprášíme paprikou. Zalijeme vývarem z kostí jen k hornímu okraji kotlet (nepotopit!), zakryjeme a pečeme 60 minut na 180°C. V půlce pečící doby zkontrolujeme, zda se příliš nevypekla tekutina, případně doplníme. Po hodině odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, aby se utvořila kůrka.