Přihlásit

Zápek

Druh: Hlavní jídla – vepř, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Zápek

Ingredience

(3 porce)

3 ks, s kostí Kotlety
½ Cibule
100 g Blaťácké zlato
Voda
Sladká paprika
Sůl

Postup

Kotlety vykostíme, nenaklepáváme. Odřezky s kostmi zalijeme v kastrůlku menším množstvím vody a povaříme zhruba 20 min. Kotletami vyložíme dno pekáčku nebo zapékací misky těsně vedle sebe. Posolíme, povrch zakryjeme plátky sýra, rozprostřeme kolečka cibule a poprášíme paprikou. Zalijeme vývarem z kostí jen k hornímu okraji kotlet (nepotopit!), zakryjeme a pečeme 60 minut na 180°C. V půlce pečící doby zkontrolujeme, zda se příliš nevypekla tekutina, případně doplníme. Po hodině odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, aby se utvořila kůrka.