Čas na přípravu:
600 g | Hovězí maso |
2 | Cibule |
4 stroužky | Česnek |
1 zelená | Papriky |
2 lžíce | Eidam |
300 ml | Pivo světlé |
1 lžíce | Hladká mouka |
2 lžíce | Sádlo |
Pepř | |
1 lžička | Sladká paprika |
Sůl |
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papiňáku rozpálíme sádlo, cibulku na něm osmahneme dozlatova přidáme maso a chvíli zprudka opékáme. Zaprášíme moukou, promícháme a ještě chvíli pečeme. Pak maso osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, sladkou papriku, promícháme a zalijeme pivem. Dáme vařit 45 minut.
K měkkému masu přimícháme na nudličky nakrájenou papriku a ještě pět minut podusíme. Porce na talíři sypeme strouhaným sýrem.