Čas na přípravu:
200 g | Gervais |
600 g | Tvaroh měkký |
2 lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
2 sáčky | Cukr vanilkový |
100 g | Máslo |
špetka | Skořice |
z jednoho BIO citronu | Citronová kůra |
200 g | BeBe sušenky |
4 ks | Vejce |
Připravíme sušenkové těsto. Sušenky rozemeleme v robotu a smícháme s rozpuštěným máslem, skořicí a jedním sáčkem vanilkového cukru. Připravenou sušenkovou hmotu namačkáme do dortové formy, pomůže nám s tím sklenice.
Dohladka smícháme tvaroh, žervé, citr. kúru a šťávu, cukr a vejce. Nejlépe opět za pomoci kuchyňského robotu.
Směs nalijeme opatrně do formy a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 150 °C. Pečeme pomalu, zhruba 1 hodinu, až se tvaroh jakoby nafukuje a povrch koláče začne zlátnout.
Upečený koláč necháme ve formě vychladnout.