Přihlásit

Kuřecí kari řízečky

Druh: Hlavní jídla – drůbež, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(4 porce)

500 g Kuřecí maso
1 ks Cibule
1 lžička Cukr moučka
3 lžíce Škrobová moučka
1 lžička Bazalka
½ lžičky Kari
½ lžičky Pepř
1 lžička Sladká paprika
1 lžička Sůl
3 ks Vejce

Postup

Kuřecí maso (nejlépe ze stehenních řízků) nakrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm. Všechny suroviny smícháme v míse, "těsto" by mělo mít konzistenci jako na lívance. Necháme přes noc odležet v chladu. Na rozpálenou pánev s trochou oleje lijeme naběračkou směs na jednotlivé porce - řízečky, které osmažíme po obou stranách. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Dle kuchařky Míly ze Slunenční zátoky.