Čas na přípravu:
| 500 g | Kuřecí maso |
| 1 ks | Cibule |
| 1 lžička | Cukr moučka |
| 3 lžíce | Škrobová moučka |
| 1 lžička | Bazalka |
| ½ lžičky | Kari |
| ½ lžičky | Pepř |
| 1 lžička | Sladká paprika |
| 1 lžička | Sůl |
| 3 ks | Vejce |
Kuřecí maso (nejlépe ze stehenních řízků) nakrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm. Všechny suroviny smícháme v míse, "těsto" by mělo mít konzistenci jako na lívance. Necháme přes noc odležet v chladu. Na rozpálenou pánev s trochou oleje lijeme naběračkou směs na jednotlivé porce - řízečky, které osmažíme po obou stranách. Podáváme s bramborovou kaší.
Dle kuchařky Míly ze Slunenční zátoky.