Čas na přípravu:
| 1 kg | Cuketa |
| 2 stroužky | Česnek |
| 50 g | Parmezán (Gran Moravia) |
| 100 ml | Zakysaná smetana |
| 500 g | Špagety |
| 50 g | Máslo |
| 4 lžíce | Olivový olej |
| Pepř | |
| hrst | Petrželka |
| Sůl |
Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.
© Apetit