Přihlásit

Těstoviny s cuketovou omáčkou

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(4 porce)

1 kg Cuketa
2 stroužky Česnek
50 g Parmezán (Gran Moravia)
100 ml Zakysaná smetana
500 g Špagety
50 g Máslo
4 lžíce Olivový olej
Pepř
hrst Petrželka
Sůl

Postup

Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.

Poznámka

© Apetit