Čas na přípravu:

| 1 kuře | Kuřecí maso |
| 100 g | Anglická slanina |
| 15 ks | Brambory |
| 2 ks | Citrón |
| 1 palice | Česnek |
| 200 g | Máslo |
| Rozmarýn | |
| Tymián | |
| hrst | Sůl |
Kuře opláchneme a osušíme. Ze všech stran i zevnitř osolíme a dovnitř nacpeme nádivku (např. recept "Velikonoční nádivka"). Kůži sešijeme tak, aby náplň nelezla ven. Polovinu másla rozpustíme v pekáčku na mírném plameni a potřeme jím celé kuře. To položíme doprostřed pekáčku a dáme kolem něj zbytek másla. Vložíme do trouby na 200 stupňů a pečeme půl hodiny.
Teplotu snížíme na 160 stupňů, kolem kuřete rozprostřeme rozčtvrcené oloupané brambory, česnek (neloupaný), citróny nakrájené na čtvrtiny a bylinky. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a pečeme hodinu a půl. Občas prohrábneme brambory.
Inspirace časopisem Apetit. Pokud nějaká porce zbyde, nakrájíme nádivku + maso + brambory na kostičky a opečeme na zbytku tuku.