Čas na přípravu:
| 5 ks, střední | Brambory |
| 2 hrnky | Mléko |
| 5 lžic | Cukr krupice |
| 500 g | Hladká mouka |
| 1 hrnek, mletý | Mák |
| 2 lžíce | Máslo |
| Olej | |
| špetka | Sůl |
| 1 ks | Vejce |
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na placku silnou asi půl centimetru, skleničkou vykrajujeme vdolečky a pečeme na omaštěné pánvi z obou stran. Klademe do misky, do které nakonec nalijeme hrnek horkého mléka a protřepeme. Vdolečky pak zvláční.
Mák čtvrt hodiny povaříme v hrnku mléka, přidáme cukr. Vdolečky podáváme přikryté makovou směsí a polité rozehřátým máslem.