Přihlásit

Vdolečky s mákem

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(4 porce)

5 ks, střední Brambory
2 hrnky Mléko
5 lžic Cukr krupice
500 g Hladká mouka
1 hrnek, mletý Mák
2 lžíce Máslo
Olej
špetka Sůl
1 ks Vejce

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme. Osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na placku silnou asi půl centimetru, skleničkou vykrajujeme vdolečky a pečeme na omaštěné pánvi z obou stran. Klademe do misky, do které nakonec nalijeme hrnek horkého mléka a protřepeme. Vdolečky pak zvláční.

Mák čtvrt hodiny povaříme v hrnku mléka, přidáme cukr. Vdolečky podáváme přikryté makovou směsí a polité rozehřátým máslem.