Čas na přípravu:
3 stroužky | Česnek |
100 g | Parmezán (Gran Moravia) |
600 g | Ricotta |
100 ml | Zakysaná smetana |
100 g | Máslo |
svazek | Bylinky směs |
Sůl | |
100 g | Slané sušenky |
4 ks | Vejce |
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, i po stranách. Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem - nejlépe to jde v mixeru. Směs upěchujeme na dno a po stranách formy. V předehřáté troubě zapečeme asi sedm minut. Mezitím ve velké míse prošleháme riccotu, smetanu a nastrouhaný parmezán. Přidáme vejce, utřený česnek, posekané bylinku a osolíme. Sýrovou hmotu nalijeme do formy na sušenkový základ a pečeme asi třičtvrtě hodiny. Koláč by měl zpevnit a odtáhnout se od krajů.
Vychladíme v lednici.
Variantu představuje přimíchání pórku.