Čas na přípravu:

| 1 svazek | Rukola |
| 500 g | Špenát |
| 3 lžíce | Parmezán (Gran Moravia) |
| 300 g | Ricotta |
| 2 lžíce | Strouhanka |
| Muškátový oříšek | |
| Pepř | |
| Sůl | |
| 275 g | Listové těsto |
| 4 | Vejce |
Špenát spaříme nebo rozmrazíme dle toho, v jakém stavu ho máme. Přidáme ricottu, rukolu, 2 vejce, strouhanku a promícháme. Ochutíme parmazánem, solí, pepřem a popřípadě i muškátovým oříškem. Polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím dno formy (ideálně kulatá koláčová forma o průměru 20 cm). Na těsto nahňácáme špenátovou směs a vyklepneme 2 vejce. Celé zakryjeme vyválenou druhou polovinou těsta. Víko na několika místech propíchneme a celé vložíme do trouby a pečeme 45 min při 180 °C v klasické troubě nebo při 160 °C v horkovzdušné troubě.