Čas na přípravu:
1 svazek | Rukola |
500 g | Špenát |
3 lžíce | Parmezán (Gran Moravia) |
300 g | Ricotta |
2 lžíce | Strouhanka |
Muškátový oříšek | |
Pepř | |
Sůl | |
275 g | Listové těsto |
4 | Vejce |
Špenát spaříme nebo rozmrazíme dle toho, v jakém stavu ho máme. Přidáme ricottu, rukolu, 2 vejce, strouhanku a promícháme. Ochutíme parmazánem, solí, pepřem a popřípadě i muškátovým oříškem. Polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím dno formy (ideálně kulatá koláčová forma o průměru 20 cm). Na těsto nahňácáme špenátovou směs a vyklepneme 2 vejce. Celé zakryjeme vyválenou druhou polovinou těsta. Víko na několika místech propíchneme a celé vložíme do trouby a pečeme 45 min při 180 °C v klasické troubě nebo při 160 °C v horkovzdušné troubě.