Přihlásit

Špenátový koláč

Druh: Hlavní jídla – vegetariánská, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Špenátový koláč

Ingredience

(4 porce)

1 svazek Rukola
500 g Špenát
3 lžíce Parmezán (Gran Moravia)
300 g Ricotta
2 lžíce Strouhanka
Muškátový oříšek
Pepř
Sůl
275 g Listové těsto
4 Vejce

Postup

Špenát spaříme nebo rozmrazíme dle toho, v jakém stavu ho máme. Přidáme ricottu, rukolu, 2 vejce, strouhanku a promícháme. Ochutíme parmazánem, solí, pepřem a popřípadě i muškátovým oříškem. Polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím dno formy (ideálně kulatá koláčová forma o průměru 20 cm). Na těsto nahňácáme špenátovou směs a vyklepneme 2 vejce. Celé zakryjeme vyválenou druhou polovinou těsta. Víko na několika místech propíchneme a celé vložíme do trouby a pečeme 45 min při 180 °C v klasické troubě nebo při 160 °C v horkovzdušné troubě.