Čas na přípravu:
4 prsa | Kuřecí maso |
4 nakrájené | Jarní cibulka |
1 zralé | Mango |
3 lžíce | Vinný ocet |
250 g | Kuskus |
1 lžička mletý | Kmín |
6 lžiček | Hrubozrnná hořčice |
4,5 lžíce | Pomerančová zavařenina |
Počkejte, až bude v nějakém obchodě levné mango. Potom mango kupte a nechte ho tak týden dozrát. Rozpalte troubu nebo gril na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte na menší kousky a promíchejte s většinou jarní cibulky, kmínem a octem.
V další nádobě připravte kuskus: Suchý kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte a dejte stranou.
Marinujte pokrájená prsa (kuřecí): Smíchejte zavařeninu s hořčicí, proužky masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Troubujte či grilujte (na nejvyšší stupeň!) 5 - 10 minut, potom maso otočte, pomažte zbytkem "glazury" a ještě 5 - 10 minut opékejte v nažhavené troubě. Kuře by mělo být propečené a "glazura" bublat. Tou dobou již bude připravený kuskus. Smíchejte jej s mangovou omáčkou a podávejte s horkými kousky kuřete. Ozdobte zbytkem jarní cibulky.