Přihlásit

Kuře na mangu

Druh: Hlavní jídla – drůbež, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Kuře na mangu

Ingredience

(4 porce)

4 prsa Kuřecí maso
4 nakrájené Jarní cibulka
1 zralé Mango
3 lžíce Vinný ocet
250 g Kuskus
1 lžička mletý Kmín
6 lžiček Hrubozrnná hořčice
4,5 lžíce Pomerančová zavařenina

Postup

Počkejte, až bude v nějakém obchodě levné mango. Potom mango kupte a nechte ho tak týden dozrát. Rozpalte troubu nebo gril na nejvyšší stupeň. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte na menší kousky a promíchejte s většinou jarní cibulky, kmínem a octem.
V další nádobě připravte kuskus: Suchý kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte a dejte stranou.
Marinujte pokrájená prsa (kuřecí): Smíchejte zavařeninu s hořčicí, proužky masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Troubujte či grilujte (na nejvyšší stupeň!) 5 - 10 minut, potom maso otočte, pomažte zbytkem "glazury" a ještě 5 - 10 minut opékejte v nažhavené troubě. Kuře by mělo být propečené a "glazura" bublat. Tou dobou již bude připravený kuskus. Smíchejte jej s mangovou omáčkou a podávejte s horkými kousky kuřete. Ozdobte zbytkem jarní cibulky.