Čas na přípravu:

| ½ ryby | Kapr |
| 1 stroužek | Česnek |
| Mléko | |
| z ½ citronu | Citronová šťáva |
| 30 g | Hladká mouka |
| 75 g | Máslo |
| 1 lžíce | Grilovací koření |
| 1 lžička, drcený | Kmín |
| ½ lžičky | Sladká paprika |
| Sůl |
Rybu omyjeme a naporcujeme. Dáme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem tak, aby byla zcela ponořená, a necháme přes noc odležet. Takto se ryba zbaví rybí pachuti. Druhý den kapra z mléka vyndáme, důkladně omyjeme, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
V hlubokém talíři smísíme mouku s paprikou, drceným kmínem a grilovacím kořením. Kapra v ní obalíme a opečeme na ⅔ rozehřátého másla z obou stran na pánvi přikryté pokličkou. V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a přidáme do něj rozmačkaný česnek. Rybu na talíři přelijeme česnekovým máslem.