Přihlásit

Vánoční kapr

Druh: Hlavní jídla – ryby, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Vánoční kapr

Ingredience

(2 porce)

½ ryby Kapr
1 stroužek Česnek
Mléko
z ½ citronu Citronová šťáva
30 g Hladká mouka
75 g Máslo
1 lžíce Grilovací koření
1 lžička, drcený Kmín
½ lžičky Sladká paprika
Sůl

Postup

Rybu omyjeme a naporcujeme. Dáme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem tak, aby byla zcela ponořená, a necháme přes noc odležet. Takto se ryba zbaví rybí pachuti. Druhý den kapra z mléka vyndáme, důkladně omyjeme, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
V hlubokém talíři smísíme mouku s paprikou, drceným kmínem a grilovacím kořením. Kapra v ní obalíme a opečeme na ⅔ rozehřátého másla z obou stran na pánvi přikryté pokličkou. V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a přidáme do něj rozmačkaný česnek. Rybu na talíři přelijeme česnekovým máslem.