Čas na přípravu:
½ ryby | Kapr |
1 stroužek | Česnek |
Mléko | |
z ½ citronu | Citronová šťáva |
30 g | Hladká mouka |
75 g | Máslo |
1 lžíce | Grilovací koření |
1 lžička, drcený | Kmín |
½ lžičky | Sladká paprika |
Sůl |
Rybu omyjeme a naporcujeme. Dáme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem tak, aby byla zcela ponořená, a necháme přes noc odležet. Takto se ryba zbaví rybí pachuti. Druhý den kapra z mléka vyndáme, důkladně omyjeme, nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
V hlubokém talíři smísíme mouku s paprikou, drceným kmínem a grilovacím kořením. Kapra v ní obalíme a opečeme na ⅔ rozehřátého másla z obou stran na pánvi přikryté pokličkou. V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a přidáme do něj rozmačkaný česnek. Rybu na talíři přelijeme česnekovým máslem.