Přihlásit

Pastitsio

Druh: Hlavní jídla – vepř, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Pastitsio

Ingredience

(3-4 porce)

300 g Mleté maso
1 Cibule
100 g Rajčata
200 g Eidam
150 ml Smetana ke šlehání
300 g Makaróny
100 ml Bílé víno
150 ml Rajský protlak
1 lžíce Hladká mouka
Strouhanka
4 lžíce Máslo
2 lžíce Olej
Pepř
Skořice
100 ml Bujón
Sůl
1 Vejce

Postup

Z bílku ušleháme sníh. Sýr nastrouháme a rozdělíme na tři díly. Rajčata oloupeme a nakrájíme.

Maso s nakrájenou cibulkou opečeme na oleji. Zalijeme protlakem, bujónem a vínem; přidáme nakrájená rajčata. Okořeníme pepřem, solí, skořicí a necháme asi půl hodiny vařit.

Uvaříme bešamelovou omáčku z másla, mouky a smetany, osolíme ji a vmícháme žloutek. Makaróny uvaříme, zcedíme, smícháme se sněhem a vmícháme do nich třetinu sýra.

Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nasypeme do ní polovinu makarónů. Masovou směs smícháme s třetinou sýra a vlijeme na makaróny do zapékací misky. Navrch dáme zbytek makarónů, zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 45 minut zapékat. Na posledních deset minut posypeme zbylým sýrem.