Přihlásit

Kuře s citronovou šťávou

Druh: Hlavní jídla – drůbež, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Kuře s citronovou šťávou

Ingredience

(4 porce)

500 g Kuřecí maso
2 stonky Celer
1 ks Cibule
2 ks Mrkev
ze 2 citronů Citronová šťáva
špetka Cukr krupice
30 ml Margarín
30 ml Olivový olej
1 lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
Pepř
ze 2 citronů Citronová kůra
Sůl

Postup

Kuře opečeme ze všech stran (na oleji a margarínu), dáme stranou. Do šťávy přidáme na tenké plátky nakrájenou zeleninu a asi 3 minuty ji smažíme tak, aby změkla, ale nezhnědla. Přidáme bazalku, bobkový list, citronovou šťávu a kůru, 150 ml vody, sůl a pepř. Povaříme asi 2 min, občas promícháme. Kuře vrátíme do pánve, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 min. Před podáváním vyndáme bobkový list.