Čas na přípravu:
500 g | Kuřecí maso |
2 stonky | Celer |
1 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev |
ze 2 citronů | Citronová šťáva |
špetka | Cukr krupice |
30 ml | Margarín |
30 ml | Olivový olej |
1 lžíce | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
Pepř | |
ze 2 citronů | Citronová kůra |
Sůl |
Kuře opečeme ze všech stran (na oleji a margarínu), dáme stranou. Do šťávy přidáme na tenké plátky nakrájenou zeleninu a asi 3 minuty ji smažíme tak, aby změkla, ale nezhnědla. Přidáme bazalku, bobkový list, citronovou šťávu a kůru, 150 ml vody, sůl a pepř. Povaříme asi 2 min, občas promícháme. Kuře vrátíme do pánve, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 min. Před podáváním vyndáme bobkový list.