Čas na přípravu:

| 250 ml | Mléko |
| 40 g | Cukr krupice |
| 80 g | Cukr moučka |
| 40 g | Cukr třtinový |
| 1 sáček | Cukr vanilkový |
| 500 g | Polohrubá mouka |
| 180 g | Máslo |
| 5 g mletý | Kardamom |
| 1 lžíce mletá | Skořice |
| 3 g | Sůl |
| 7 g | Sušené droždí |
| 2 | Vejce |
Mouku, moučkový cukr, droždí, sůl a kardamom smícháme. V druhé nádobě rozpustíme v mléce 100 g másla a smícháme s jedním vejcem. Tekutou i sypkou složku smísíme v těsto, které přikryjeme potravinovou folií a dáme hodinu kynout.
Zatím připravíme náplň: zbylé máslo smícháme s cukrem krupicí, třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce cca 0.5 cm, který rovnoměrně pomažeme náplní. Zamotáme do rolády a nakrájíme tlusté šneky, které položíme na pečicí papír na plech. Přikryjeme a necháme další hodinu kynout.
Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem na zdobení. Pečeme zhruba půl hodiny v troubě rozehřáté na 175 stupňů.
Kanelbullar = plurál od "kanelbulle".