Přihlásit

Hronovské řezy

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(1 plech)

trochu Mléko
3 x 250 g Tvaroh měkký
100 g Cukr krupice
100 g Cukr krupice
200 g Cukr krupice
1 sáček Cukr vanilkový
1 sáček Cukr vanilkový
300 g Hladká mouka
6 lžic Kakao
250 g Polohrubá mouka
1 sáček Prášek do pečiva
⅔ sáčku Prášek do pečiva
100 g Máslo
⅔ sklenice 2 dcl Olej
3 ks Vejce
1 ks Vejce

Postup

Připravíme si tři vrstvy.

I. Utřeme máslo se 100 g cukru krupice. Přidáme jedno vejce, trochu mléka a přidáváme směs hladké mouky, prášku do pečiva a kakaa. Podle potřeby přidáme mléko. Těsto by mělo být tekuté, ale ne příliš řídké.

II. Promícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a 100 g cukru krupice. Tvaroh je vhodný balený v alobalu, nikoliv vaničkový.

III. Skleničku s olejem dolejeme horkou vodou, vlijeme do mísy a utřeme s 200 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme 3 vejce a postupně zapracováváme polohrubou mouku s ⅔ sáčku prášku do pečiva.

Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou. Naneseme všechna tři těsta, začneme kakaovým, pak tvaroh a navrch světlé těsto. Pečeme při 170°C skoro hodinu.

Poznámka

Recept by Málkovi