Přihlásit

Rebarborový koláč

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Rebarborový koláč

Ingredience

(1 plech)

1 kg (cca 10 stonků) Rebarbora
2 - 3 lžíce Mléko
2 - 3 lžíce Zakysaná smetana
250 g Cukr krupice
125 g Cukr krupice
1 sáček Cukr vanilkový
500 g Hladká mouka
1 sáček Prášek do pečiva
1 sáček Pudink vanilkový
50 g Máslo
175 g Máslo
špetka Sůl
3 ks Vejce
2 ks Vejce

Postup

Rebarboru stáhneme z kůže, pokrájíme na kostičky, prosypeme 250 g cukru a dáme do lednice vypotit.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, 125 g cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, sůl, dobře promícháme. Do důlku vyklepneme dvě vejce a zapracujeme 175 g másla. Rukou vyhněteme hladké nelepivé těsto, jak na vykrajování cukroví. Podle potřeby přidáváme mléko, kdyby bylo těsto příliš suché. Váleček těsta zabalíme do folie a necháme odpočinout v lednici.

Těsto rozválíme a přeneseme na pečícím papírem vyložený plech. Slijeme šťávu z rebarbory a doplníme do ⅜ l vodou. Podinkový prášek rozmícháme v zakysané smetaně, přidáme do šťávy, dobře promícháme a uvaříme pudink. Ihned po uvaření přidáme k pudinku 50 g másla a 3 vejce. Prošleháme v krém, který vlijeme na těsto. Krém posypeme rebarborou a pečeme při 170°C asi půl hodiny.