Přihlásit

Meruňkovo-čokoládová buchta s vlašskými ořechy

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Meruňkovo-čokoládová buchta s vlašskými ořechy

Ingredience

100 g sušené Meruňky
3 lžíce Mléko
150 ml Pomerančová šťáva
100 g mleté Mandle
80 g Vlašské ořechy
100 g Cukr krupice
na posypání Cukr moučka
180 g Hladká mouka
1 Prášek do pečiva
100 g rozměklé Máslo
50 g strouhaná Čokoláda na vaření
2 Vejce

Postup

Meruňky propláchněte horkou vodou a pokrájejte. V kastrůlku je zalijte džusem a pět minut vařte, pak nechte zchladnout. Do mísy vložte máslo, cukr, vejce, mandle, mouku prosátou s kypřícím práškem, mléko a umíchejte hladké těsto. Přidejte meruňky, čokoládu a dvě třetiny ořechů. Těsto přesuňte do vymazané a vysypané formy a uhlaďte. Posypte zbývajícími ořechy a pečte 50-60 minut (na 180° nebo 160° u horkovzdušné trouby). Buchta by měla být pevná na dotyk. Vychladlý moučník posypte moučkovým cukrem. V ledničce vydrží až týden, v mrazáku i dva měsíce.