Přihlásit

Babiččiny řezy

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Babiččiny řezy

Ingredience

(1 plech)

1 ks velký Kompot broskvový
250 ml Mléko
250 - 300 g Zakysaná smetana
Voda
200 g Cukr krupice
4 - 5 lžic Cukr krupice
1 balíček Cukr vanilkový
2 lžíce Kakao
40 g Kakao
350 g Polohrubá mouka
1 balíček Prášek do pečiva
3 balíček Pudink vanilkový
135 g Máslo
3 ks Vejce
4 plátky Želatina

Postup

Na mírném ohni zahřejeme mléko, ve kterém necháme rozpustit máslo. V míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny (mouka, 200 g cukru, 40 g kakaa, 1 puding, kypřící prášek a vanilkový cukr), přidáme vejce a mléko a vše vyšleháme dohladka. Těsto vylijeme do vymazaného vysypaného plechu a stejnoměrně posypeme pokrájenými broskvemi. Dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme asi 25-30 minut při teplotě 200°C. Poté necháme korpus zcela vychladnout.

Když se koláč peče, začneme chystat krém. Z pudingového prášku, tekutiny (800 ml = šťáva z kompotu + voda) a zbylého cukru uvaříme puding podle návodu na obalu a zakryjeme fólií. Namočíme želatinu podle návodu. Lehce vymačkanou želatinu vmícháme do horkého pudingu. Za občasného zamíchání necháme zchladnout. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krém stejnoměrně rozetřeme na moučník a odložíme asi na 2-3 hodiny do chladu.

Před servírováním posypeme přes sítko zbylým kakaem.

Poznámka

Pokud neseženeme plátkovou želatinu, je možné ji nahradit sypkou. Přepočet je 3g = 1 plátek. Pozor: nekupujeme dort-želé.