Přihlásit

Dýňové řezy

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Dýňové řezy

Ingredience

(kulatá dortová forma)

200 g pečené Hokaido Dýně
250 g Lučina
200 g 33% Smetana
50 g moučka nebo mleté Mandle
50 g Cukr krupice
150 g Cukr krupice
150 g Polohrubá mouka
1 balíček Prášek do pečiva
50 g Olej
½ lžičky mletý Muškátový oříšek
½ lžičky mleté Nové koření
1 lžička mleté Skořice
½ lžičky mletý Zázvor
80 g Čokoláda na vaření
2 ks M Vejce

Postup

Oddělíme žloutky a bílky, ze kterých vyšleháme sníh. Těsto připravíme následovně. Nejprve prošleháme dýni, cukr, žloutky a olej. Přidáme sypké ingredience: prosátou mouku s kypřícím práškem, koření a mleté menadle. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků (macronage).
Těsto pečeme v kulaté dortové formě na 170°C zhruba 25 minut. Nedivte se, těsto příliš nenabyde.
Krém si připrevíme vyšleháním Lučiny oslazené 50 g cukru a naředěné 50 g smetany ke šlehání. Rozetřeme na vychladlý korpus. A dáme chladit do lednice.
Nakonec vyrobíme čokoládovou polevu z čokolády na vaření a 40 g smetany. V žáruvzdorné misce rozehřejeme v mikrovlnce (když začne smetana pěnit, vypínáme ohřev - čokoláda dělá dojem, že je stále kompaktní). Stěrkou rozmícháme na krém. Až lehce schladne, rozetřeme na vršek řezů a dáme opět do lednice.

Poznámka

Copywrite Míša Landová (vikendovepeceni.cz)