Čas na přípravu:

| 200 g pečené Hokaido | Dýně |
| 250 g | Lučina |
| 200 g 33% | Smetana |
| 50 g moučka nebo mleté | Mandle |
| 50 g | Cukr krupice |
| 150 g | Cukr krupice |
| 150 g | Polohrubá mouka |
| 1 balíček | Prášek do pečiva |
| 50 g | Olej |
| ½ lžičky mletý | Muškátový oříšek |
| ½ lžičky mleté | Nové koření |
| 1 lžička mleté | Skořice |
| ½ lžičky mletý | Zázvor |
| 80 g | Čokoláda na vaření |
| 2 ks M | Vejce |
Oddělíme žloutky a bílky, ze kterých vyšleháme sníh. Těsto připravíme následovně. Nejprve prošleháme dýni, cukr, žloutky a olej. Přidáme sypké ingredience: prosátou mouku s kypřícím práškem, koření a mleté menadle. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků (macronage).
Těsto pečeme v kulaté dortové formě na 170°C zhruba 25 minut. Nedivte se, těsto příliš nenabyde.
Krém si připrevíme vyšleháním Lučiny oslazené 50 g cukru a naředěné 50 g smetany ke šlehání. Rozetřeme na vychladlý korpus. A dáme chladit do lednice.
Nakonec vyrobíme čokoládovou polevu z čokolády na vaření a 40 g smetany. V žáruvzdorné misce rozehřejeme v mikrovlnce (když začne smetana pěnit, vypínáme ohřev - čokoláda dělá dojem, že je stále kompaktní). Stěrkou rozmícháme na krém. Až lehce schladne, rozetřeme na vršek řezů a dáme opět do lednice.
Copywrite Míša Landová (vikendovepeceni.cz)