Čas na přípravu:
| 250 ml | Mléko |
| 1 plechovka | Salko |
| 250 ml, 33% | Smetana ke šlehání |
| 300 ml | Rum |
| 25 g | Cukr krupice |
| na špičku nože | Vanilka |
| 4 ks | Žloutky |
Ručním šlehačem vyšleháme žloutky s cukrem do lesklé pěny. Přidáme Salko, mléko, šlehačku a vanilku. Důkladně promícháme, aby na dně hrnce nezůstalo přilepené kondenzované mléko. Na mírnou teplotu začneme ohřívat a za pravidelného míchání přivedeme k varu. Směs začne houstnout, stále mícháme, stáhneme teplotu, aby směs jen lehce probublávala. Když už směs dále nehoustne, vypneme ohřev. Za občasného promíchání necháme zchladnout. Přimícháme rum a plníme do lahve, kterou uložíme do lednice.
By Rohlík