Přihlásit

Vaječný koňak

Druh: Nápoje, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(1,2 litru)

250 ml Mléko
1 plechovka Salko
250 ml, 33% Smetana ke šlehání
300 ml Rum
25 g Cukr krupice
na špičku nože Vanilka
4 ks Žloutky

Postup

Ručním šlehačem vyšleháme žloutky s cukrem do lesklé pěny. Přidáme Salko, mléko, šlehačku a vanilku. Důkladně promícháme, aby na dně hrnce nezůstalo přilepené kondenzované mléko. Na mírnou teplotu začneme ohřívat a za pravidelného míchání přivedeme k varu. Směs začne houstnout, stále mícháme, stáhneme teplotu, aby směs jen lehce probublávala. Když už směs dále nehoustne, vypneme ohřev. Za občasného promíchání necháme zchladnout. Přimícháme rum a plníme do lahve, kterou uložíme do lednice.

Poznámka

By Rohlík