Čas na přípravu:
100 g | Angrešt |
½ | Citrón |
150 g | Červený rybíz |
500 g | Tvaroh měkký |
100 g | Cukr krupice |
1 | Cukr vanilkový |
1 | Listové těsto |
2 | Vejce |
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát o průměru 30 cm. Vyložíme jím kulatou formu o průměru 20 cm a vytvoříme asi 5 cm vysoké okraje. U vajec oddělíme žloutky a bílky. Tvaroh vymícháme s cukrem, žloutky a citrónovou šťávou a kůrou. Z bílků ušleháme pevný sníh, který vmícháme do tvarohu. Hotovou náplň rozetřeme na těsto. Na ni rozložíme očišťený rybíz a angrešt. Povrch koláče posypeme drobenkou (30 g cukru, 30 g másla, 50 g hrubé mouky). Pečeme 40 minut při 180 °C.