Přihlásit

Perník s broskvemi a tvarohem

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

3-4 Broskev
¾ hrnku Mléko
150 ml Smetana ke šlehání
375 g Tvaroh měkký
¾ hrnku Cukr moučka
1 a ½ sáčku Cukr vanilkový
1 a ½ lžíce Kakao
1 a ½ hrnku Polohrubá mouka
1 a ½ Prášek do perníku
½ hrnku Olej
3 lžíce Med
1-2 Vejce

Postup

Smícháme suroviny na náplň (smetana, tvaroh, vanilkový cukr) a dáme je do zdobícího sáčku (nebo igelitového pytlíku, kterému ustřihneme roh). Smícháme všechny suroviny na těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a roztáhneme do stran. Náplň nastříkáme na těsto tak, aby nám vznikly kosočtverce. Do každého kosočtverce položíme kousek (oloupané) broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C asi 30 min.

Poznámka

Hrnek o obsahu ¼ l. Převzato z internetu.