Čas na přípravu:
| 3-4 | Broskev | 
| ¾ hrnku | Mléko | 
| 150 ml | Smetana ke šlehání | 
| 375 g | Tvaroh měkký | 
| ¾ hrnku | Cukr moučka | 
| 1 a ½ sáčku | Cukr vanilkový | 
| 1 a ½ lžíce | Kakao | 
| 1 a ½ hrnku | Polohrubá mouka | 
| 1 a ½ | Prášek do perníku | 
| ½ hrnku | Olej | 
| 3 lžíce | Med | 
| 1-2 | Vejce | 
Smícháme suroviny na náplň (smetana, tvaroh, vanilkový cukr) a dáme je do zdobícího sáčku (nebo igelitového pytlíku, kterému ustřihneme roh). Smícháme všechny suroviny na těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a roztáhneme do stran. Náplň nastříkáme na těsto tak, aby nám vznikly kosočtverce. Do každého kosočtverce položíme kousek (oloupané) broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C asi 30 min.
Hrnek o obsahu ¼ l. Převzato z internetu.