Čas na přípravu:
3-4 | Broskev |
¾ hrnku | Mléko |
150 ml | Smetana ke šlehání |
375 g | Tvaroh měkký |
¾ hrnku | Cukr moučka |
1 a ½ sáčku | Cukr vanilkový |
1 a ½ lžíce | Kakao |
1 a ½ hrnku | Polohrubá mouka |
1 a ½ | Prášek do perníku |
½ hrnku | Olej |
3 lžíce | Med |
1-2 | Vejce |
Smícháme suroviny na náplň (smetana, tvaroh, vanilkový cukr) a dáme je do zdobícího sáčku (nebo igelitového pytlíku, kterému ustřihneme roh). Smícháme všechny suroviny na těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a roztáhneme do stran. Náplň nastříkáme na těsto tak, aby nám vznikly kosočtverce. Do každého kosočtverce položíme kousek (oloupané) broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C asi 30 min.
Hrnek o obsahu ¼ l. Převzato z internetu.