Čas na přípravu:
100 g | Slanina |
1 kg | Brambory |
1 | Cibule |
500 g | Reblochon |
100 ml | Zakysaná smetana |
100 ml | Bílé víno |
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte je do mírně osolené vody na 5 minut předvařit. Mezitím nakrájejte cibuli a slaninu. Cibuli nechte zesklovatět na troše oleje a přidejte slaninu, kteru 3 minuty opékejte. Do pekáče dejte na dno brambory, posypte cibulí se slaninou a pokydejte smetanou. Takto vytvořte ještě jednu vrstvu. Navrch dejte brambory, které poklaďte podélně rozpůleným Reblochonem kůrkou navrch. Zalijte vínem.
Pečte v troubě vyhřáte na 200 °C 20 minut.
Nesolit a nepepřit!
Recept je imunní ke změně postupu. Slanina a cibule se může dát syrová. Smetana se může vynechat apod.