Čas na přípravu:
800 g | Losos |
1 | Citrón |
3 stroužky | Česnek |
1 lžíce | Cukr krupice |
4 | Chilli |
Petrželka | |
150 ml | Sojová omáčka |
Omyjeme papričky, zbavíme je semen a nadrobno nasekáme. Oloupané stroužky česneku rozetřeme se solí. Do misky vložíme nasekané papričky, česnek, sojovou omáčku, cukr a citrónovou šťávu z půlky citrónu vidličkou rozšleháme. Očištěného lososa naložíme do marinády a necháme alespoň hodinu odležet. Větší kus pergamenu nebo alobalu potřeme máslem. Filety vyndáme z marinády na připravený pergamen a dobře uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytekla ven. Balíček pečeme při 200 °C asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem, ozdobíme petrželkou a plátky citronu.