Čas na přípravu:

| 800 g | Losos |
| 1 | Citrón |
| 3 stroužky | Česnek |
| 1 lžíce | Cukr krupice |
| 4 | Chilli |
| Petrželka | |
| 150 ml | Sojová omáčka |
Omyjeme papričky, zbavíme je semen a nadrobno nasekáme. Oloupané stroužky česneku rozetřeme se solí. Do misky vložíme nasekané papričky, česnek, sojovou omáčku, cukr a citrónovou šťávu z půlky citrónu vidličkou rozšleháme. Očištěného lososa naložíme do marinády a necháme alespoň hodinu odležet. Větší kus pergamenu nebo alobalu potřeme máslem. Filety vyndáme z marinády na připravený pergamen a dobře uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytekla ven. Balíček pečeme při 200 °C asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem, ozdobíme petrželkou a plátky citronu.