Přihlásit

Losos v pergamenu

Druh: Hlavní jídla – ryby, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Losos v pergamenu

Ingredience

(4 porce)

800 g Losos
1 Citrón
3 stroužky Česnek
1 lžíce Cukr krupice
4 Chilli
Petrželka
150 ml Sojová omáčka

Postup

Omyjeme papričky, zbavíme je semen a nadrobno nasekáme. Oloupané stroužky česneku rozetřeme se solí. Do misky vložíme nasekané papričky, česnek, sojovou omáčku, cukr a citrónovou šťávu z půlky citrónu vidličkou rozšleháme. Očištěného lososa naložíme do marinády a necháme alespoň hodinu odležet. Větší kus pergamenu nebo alobalu potřeme máslem. Filety vyndáme z marinády na připravený pergamen a dobře uzavřeme, aby šťáva při pečení nevytekla ven. Balíček pečeme při 200 °C asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem, ozdobíme petrželkou a plátky citronu.