Čas na přípravu:
2 ks | Banán |
2 balení | Tvaroh měkký |
2 lžíce | Rum |
150 g | Cukr moučka |
30 g | Máslo |
200 g | Máslo |
světlé a tmavé | BeBe sušenky |
200 g | Čokoláda na vaření |
Nejprve připravíme krém. Utřeme máslo (200 g) s cukrem, přidáme tvaroh a rum a důkladně promícháme. Ustřihneme větší plát alobalu a poklademe jej světlými sušenkami do obdélníku 7 x 3 ks. Potřeme polovinou krému. Další vrstvu tvoří tmavé sušenky a poté opět krém. Prostřední řadu poklademe oloupanými banány.
Pak přijde nejtěžší úkol. Opatrně nadzvedneme delší strany alobalu a stejnoměrně je přiklopíme na banán. Takto vytvoříme základ moučníku a necháme na chvíli vytuhnout v lednici.
Připravíme si polevu z čokolády na vaření a zbylého másla - nejlépe roztavením v mikrovlnné troubě. Naneseme na vrchol štoly a rozetřeme po stranách. Necháme přes noc rozležet v lednici.