Čas na přípravu:
250 g | Mascarpone |
20 ml | Amaretto |
100 ml | Višňová šťáva |
100 g | Cukr moučka |
1 lžíce | Kakao |
1 šálek | Káva |
125 g | Piškoty |
2 | Žloutky |
Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s Mascarpone (vhodno použít metlu).
Polovinu piškotů (cukrářských) máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno porcelánové mísy a pokapeme višňovou šťávou. Na ně dáme polovinu krému na něj opět vrstvu piškotů.
Ty tentokrát pokapeme zbylou polovinou Amaretta; vrch potřeme zbylým krémem, který urovnáme a hustě posypeme kakaem.
Necháme přes noc uležet v ledničce.
Česká varianta používá místo Mascarpone lučinu.