Přihlásit

Štýrský tvarohový koláč

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Ingredience

(1 koláč)

250 g Tvaroh měkký
2 lžíce (namočené v alkoholu) Hrozinky
20 g Cukr krupice
3 lžíce Cukr krupice
Cukr moučka
1 sáček Cukr vanilkový
1 lžíce Hladká mouka
80 g Hladká mouka
Hera
2 lžíce Máslo
60 g Máslo
špetka, nastrouhaná Citronová kůra
špetka Sůl
4 Vejce
2 Žloutky

Postup

Z 80g hladké mouky, 60g másla, 20g cukru, žloutků a citroné kůry vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak je rozválíme na plát, vyložime jím (Herou vymazanou) dortovou formu a upečeme dozlatova. Necháme vychladnout a mezitím připravíme náplň:
Lžíci másla a dva žloutky utřeme do pěny, přidáme lžíci cukru, vanilkový cukr, sůl a tvaroh a promícháme. Nakonec přidáme rozinky a sníh ze dvou bílků, opatrně promícháme a náplní potřeme vychladlý korpus. Ze zbylých dvou bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj vešleháme zbylé dva žloutky, lžíci rozpuštěného másla a dvě lžíce cukru. Směsí zalijeme náplň a koláč dáme znovu asi na tři minuty zapéci. Hotový okláč nakrájíme na porce a poprášíme moučkovým cukrem.