Čas na přípravu:

| 150 g | Anglická slanina |
| Česnek | |
| 1 sáček | Kysané zelí |
| 250 ml | Mléko |
| 500 g | Hladká mouka |
| 150 ml | Olej |
| Provensálské koření | |
| 1 lžička | Sůl |
| 1 kostka (42 g) | Droždí |
| 4 ks | Žloutky |
Droždí, vlažné mléko, 3 žloutky, olej, mouku a sůl spracujeme v hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme a v teple jej necháme odpočinout 20 minut. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu se zelím a ochutíme česnekem a provensálským kořením. Vykynuté těsto rozválíme do tloušťky 1 cm a vykrájíme z něj čtverce. Ty plníme připravenou náplní a uzavřeme tak, že k sobě spojíme na střed vždy protilehlé cípy čtverce. Poté šátečky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme ještě 40 minut kynout. Pečeme 15 minut při teplotě 160-180°C.