Čas na přípravu:

| 1 | Cibule |
| 2 stroužky | Česnek |
| 5 | Olivy |
| 1 | Papriky |
| 2 | Hermelín |
| asi 300 ml | Olej |
| 2 | Feferonky |
| 4 kuličky | Nové koření |
| 4 kuličky | Pepř |
| 1 lžička | Provensálské koření |
| špetka | Sůl |
Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny a jejich vnitřní část pomažeme rozetřeným česnekem. Olej ve skleničce smícháme s nadrceným pepřem a novým kořením, přidáme sůl, feferonky a provensálské koření. Z papriky odkrojíme 4 cca centimetrové kroužky, z cibule taktéž. Olivy pokrájíme na plátky.
Do vhodné nádoby střídavě vrstvíme: Papriku, cibuli, olivy, půlku hermelínu (pomazanou stranou navrch) a proléváme olejovou zálivkou. Poslední hermelín položíme obráceně a dolijeme olejem tak, aby nic nekoukalo. Uložíme na týden do lednice.