Přihlásit

Pusinky

Druh: Vánoční cukroví, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(2 plechy +)

1 lžička čajová Vinný ocet
120 g Cukr krupice
120 g Cukr moučka
1 lžička čajová Kukuřičný škrob
4 ks Bílky

Postup

Troubu předehřejeme na 120°C.
Do robotu dáme bílky a cukr krupici, necháme vyšlehat. Až už se nebude měnit konzistence, po lžících přidáváme cukr moučku. Nakonec ještě zašleháme škrob a ocet.
Hmotu přeneseme do cukrářského sáčku a tvoříme pusinky na pečícím papírem vyloženém plechu. Všechny plechy můžeme dát naráz do trouby.
Pečeme asi 45 minut, pak troubu vypneme, pootevřeme a pusinky ještě necháme dosušit asi půl hodiny.