Přihlásit

Těsto na štrůdl

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Podobné recepty

Ingredience

(2 nohavice)

130ml + Voda
350 g Hladká mouka
60 g Olej
1 lžíce Ocet
špetka Sůl
1 ks Vejce

Postup

Mouku prosejeme se solí. V hrnku prošleháme vodu pokojové teploty, olej, vejce a ocet. Směs vlijeme k mouce a zpracujeme v hladké těsto.
100x praštíme těstem o stůl.
Bochánek položíme na talíř, přiklopíme hlubohým talířem a na něj postavíme hrnec s vroucí vodou. Půl hodiny prohříváme.

Jablka krájíme na kostky, nestrouháme.
Pod jablka dáme osmaženou strouhanku (nasaje přebytečnou šťávu z jablek).
Hotové štrůdly pomažeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Poznámka

by teta Eliška