Čas na přípravu:
| 3-4 | Broskev |
| ¾ hrnku | Mléko |
| 150 ml | Smetana ke šlehání |
| 375 g | Tvaroh měkký |
| ¾ hrnku | Cukr moučka |
| 1 a ½ sáčku | Cukr vanilkový |
| 1 a ½ lžíce | Kakao |
| 1 a ½ hrnku | Polohrubá mouka |
| 1 a ½ | Prášek do perníku |
| ½ hrnku | Olej |
| 3 lžíce | Med |
| 1-2 | Vejce |
Smícháme suroviny na náplň (smetana, tvaroh, vanilkový cukr) a dáme je do zdobícího sáčku (nebo igelitového pytlíku, kterému ustřihneme roh). Smícháme všechny suroviny na těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a roztáhneme do stran. Náplň nastříkáme na těsto tak, aby nám vznikly kosočtverce. Do každého kosočtverce položíme kousek (oloupané) broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C asi 30 min.
Hrnek o obsahu ¼ l. Převzato z internetu.