Přihlásit

Tartiflette

Druh: Hlavní jídla – ostatní, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Tartiflette

Ingredience

(4 porce)

100 g Slanina
1 kg Brambory
1 Cibule
500 g Reblochon
100 ml Zakysaná smetana
100 ml Bílé víno

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte je do mírně osolené vody na 5 minut předvařit. Mezitím nakrájejte cibuli a slaninu. Cibuli nechte zesklovatět na troše oleje a přidejte slaninu, kteru 3 minuty opékejte. Do pekáče dejte na dno brambory, posypte cibulí se slaninou a pokydejte smetanou. Takto vytvořte ještě jednu vrstvu. Navrch dejte brambory, které poklaďte podélně rozpůleným Reblochonem kůrkou navrch. Zalijte vínem.
Pečte v troubě vyhřáte na 200 °C 20 minut.
Nesolit a nepepřit!

Poznámka

Recept je imunní ke změně postupu. Slanina a cibule se může dát syrová. Smetana se může vynechat apod.