Čas na přípravu:
| 1 | Avokádo |
| 1 stroužek | Česnek |
| 250 g | Rajčata |
| 150 g | Mozzerela |
| na potření avokáda | Citronová šťáva |
| 3 lžíce | Olivový olej |
| hrst čerstvých lístků | Bazalka |
| podle chuti | Pepř |
| podle chuti | Sůl |
| 1 balení | Listové těsto |
Těsto rozválíme na obdélník velikosti plechu, dáme na plech a potřeme 1 lžící olivového oleje. V robotu promixujeme česnek a většinu bazalky se zbývajícím olejem a směs natřeme na těsto. Mozzarellu natrháme/nakrájíme na kousky, rajčata nakrájíme na plátky a necháme okapat a osušit. Poté naklademe na těsto a pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na 220°C 10-12 min, až se sýr rozteče. Mezitím nakrájíme avokádo na tenké plátky a potřeme citrónem (ale možno i bez něj). Před podáváním posypeme avokádem, zbylou bazalkou a dochutíme solí a pepřem.
Převzato z Apetitu.