Přihlásit

Opečená rýže se zázvorem

Druh: Hlavní jídla – ostatní, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Ingredience

(2-3 porce)

3 plátky Moravské uzené
1-2 stroužky Česnek
150 g Žampiony
1 lžička Cukr krystal
100 g Rýže basmati
2 lžičky + na rýži Olej
podle chuti Kari
podle chuti Pepř
podle chuti Petrželka
3 cm Zázvor
2 lžičky Sojová omáčka
podle chuti Sůl
1 Vejce

Postup

Rýži řádně propláchneme, zalijeme studenou vodou (asi 1 cm nad hladinou rýže), ochutíme solí, pepřem, kari, petrželkou a olejem, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 10 min na mírném plameni. Poté vypneme a necháme v teple na plotně dojít cca 15 min.
Mezitím si v pánvi zahřejeme olej, vlijeme prošlehané vejce - omeletu opečeme z obou stran a hotovou nakrájíme na drobné proužky. Ná pánev dále vsypeme nasekané moravské uzené (nebo anglickou slaninu) a na jemno nakrájené očištěné žampiony a zprudka dozlatova opékáme cca 3-5 min. Ztlumíme plamen, přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, minutu mícháme. Vsypeme uvařenou rýži, zakapeme sojovkou, v níž je rozpuštěný cukr, vše zamícháme, nakonec přidáme vejce.

Poznámka

Převzato z Apetitu.