Přihlásit

Gratinované brambory

Druh: Přílohy, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Gratinované brambory

Ingredience

(4 porce)

1,5 kg Brambory
2 stroužky Česnek
125 ml Smetana ke šlehání
150 ml Vývar
5 snítek Tymián
1 lžička Sůl

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, česnek a sůl rozprostřete do zapékací mísy o rozměrech zhruba 9 × 28 centimetrů. Brambory spolu s tymiánem vyskládejte do mísy. Smetanu smíchejte s kuřecím vývarem a lehce zahřejte – ale nevařte, a směs pak přelijte přes brambory. Zapékací mísu dejte na plech na pečení a pečte 50 minut nebo dokud nejsou brambory měkké a povrch nezezlátne. Před servírováním nechte alespoň 5 minut odpočívat.