Čas na přípravu:

| 600 g | Hovězí maso |
| 2 | Cibule |
| 4 stroužky | Česnek |
| 1 zelená | Papriky |
| 2 lžíce | Eidam |
| 300 ml | Pivo světlé |
| 1 lžíce | Hladká mouka |
| 2 lžíce | Sádlo |
| Pepř | |
| 1 lžička | Sladká paprika |
| Sůl |
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papiňáku rozpálíme sádlo, cibulku na něm osmahneme dozlatova přidáme maso a chvíli zprudka opékáme. Zaprášíme moukou, promícháme a ještě chvíli pečeme. Pak maso osolíme, přidáme utřený česnek, pepř, sladkou papriku, promícháme a zalijeme pivem. Dáme vařit 45 minut.
K měkkému masu přimícháme na nudličky nakrájenou papriku a ještě pět minut podusíme. Porce na talíři sypeme strouhaným sýrem.