Čas na přípravu:

| 4 ks, větší | Brambory |
| 2 ks, střední | Cibule |
| 2 stroužky | Česnek |
| 4 dcl | Mléko |
| ½ l | Voda |
| 2 lžíce | Máslo |
| 1 ¾ lžičky | Kari |
| ½ lžičky | Pepř |
| 1 kostka | Bujón |
| ¾ lžičky | Sůl |
Vodu uvedeme do varu, rozmícháme v ní kostku bujónu, vsypeme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, kari a sůl. Promícháme a pod pokličkou vaříme cca ¾ hod. Sejmeme z vařiče a brambory ve vývaru rozmačkáme. Přilijeme mléko, rozpustíme tuk a opepříme. Před podáváním prohřejeme, už však nevaříme.
Je vhodné dodržet množství vody. Nám se taky zprvu zdálo ½ litru málo, ale je to pak moc řídké.
Polévka je vhodný základ pro různé indické přelivy přes rýži.