Přihlásit

Tiramisu

Druh: Moučníky, autor: , přidáno

Čas na přípravu:

Tiramisu

Ingredience

(4-6 porcí)

250 g Mascarpone
20 ml Amaretto
100 ml Višňová šťáva
100 g Cukr moučka
1 lžíce Kakao
1 šálek Káva
125 g Piškoty
2 Žloutky

Postup

Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s Mascarpone (vhodno použít metlu).
Polovinu piškotů (cukrářských) máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno porcelánové mísy a pokapeme višňovou šťávou. Na ně dáme polovinu krému na něj opět vrstvu piškotů.
Ty tentokrát pokapeme zbylou polovinou Amaretta; vrch potřeme zbylým krémem, který urovnáme a hustě posypeme kakaem.
Necháme přes noc uležet v ledničce.

Poznámka

Česká varianta používá místo Mascarpone lučinu.