Čas na přípravu:

| 300 g | Mleté maso |
| 1 | Cibule |
| 100 g | Rajčata |
| 200 g | Eidam |
| 150 ml | Smetana ke šlehání |
| 300 g | Makaróny |
| 100 ml | Bílé víno |
| 150 ml | Rajský protlak |
| 1 lžíce | Hladká mouka |
| Strouhanka | |
| 4 lžíce | Máslo |
| 2 lžíce | Olej |
| Pepř | |
| Skořice | |
| 100 ml | Bujón |
| Sůl | |
| 1 | Vejce |
Z bílku ušleháme sníh. Sýr nastrouháme a rozdělíme na tři díly. Rajčata oloupeme a nakrájíme.
Maso s nakrájenou cibulkou opečeme na oleji. Zalijeme protlakem, bujónem a vínem; přidáme nakrájená rajčata. Okořeníme pepřem, solí, skořicí a necháme asi půl hodiny vařit.
Uvaříme bešamelovou omáčku z másla, mouky a smetany, osolíme ji a vmícháme žloutek. Makaróny uvaříme, zcedíme, smícháme se sněhem a vmícháme do nich třetinu sýra.
Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nasypeme do ní polovinu makarónů. Masovou směs smícháme s třetinou sýra a vlijeme na makaróny do zapékací misky. Navrch dáme zbytek makarónů, zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme na 45 minut zapékat. Na posledních deset minut posypeme zbylým sýrem.