Čas na přípravu:
| 12 | Brambory |
| 3 stroužky | Česnek |
| 4 | Rajčata |
| 150 g | Tvaroh měkký |
| 4 lžíce | Tvaroh na strouhání |
| 10 lístků | Bazalka |
| Pepř | |
| Sladká paprika | |
| Sůl |
Brambory dobře omyjeme a uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Slijeme je, necháme trochu vychladnout a pak brambory podélně rozkrojíme. Vnitřky vydlabeme a romačkáme na kaši. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Bazalku nasekáme. Rozmačkané vnitřky brambor smícháme s tvarohem, solí, pepřem, nasekanou bazalkou a rajčaty. Vydlabané brambory touto směsí naplníme, posypeme strouhaným tvarohem, přeložíme na plech a v troubě vyhřáté na 180 stupňů zapečeme asi 10 minut dozlatova.